søndag 1. mars 2009

Sportsklubben Brann og årets norske fotballsesong

I fjor laget jeg to tabeller: en der Brann vant serien og en der de ble nummer seks. Det er bare å slå fast at David Wathne, den slyngelen hadde rett.

I år tror jeg at Brann blir fra nummer seks og oppover til tre, og det er jeg egentlig helt fornøyd med. Steinar Nilsen er simpelthen en trener som trenger tid. Neste år vil Brann være tilbake helt i toppen.

Alt er egentlig på plass nå, med den nye bakromsspissen Cato Hansen. Med mindre nøkkelspillere blir skadet (igjen) så ligger alt til rette for en god sesong. De har en kjempegod keeper, en backrekke som snart bør være kjempegod (og slippe inn færre mål), en midtbane som savner sidestykke og en masse gode angripere, i det hele tatt: et godt sammensatt lag.

Jeg må også si hvilken fornøyelse det er å følge Steinar Nilsens pressekonferanser, helt fra han ga beskjed om at han hadde tatt jobben i Brann og til han presenterte Cato Hansen, spesielt når han er i godt humør. Journalistene har det også moro og det er sjelden, og det til tross for at de egentlig ikke får svar på de tøvete «spørsmålene» sine.

Han er også en spillutvikler av rang.

Til slutt må man minne om at Brann gjorde det helt elendig i treningskampene i 2007, det året de ble seriemester, og at de eneste gangene Brann har blitt seriemester er når lokale krefter har trent laget. Mons Ivar Mjelde og Oddvar Hansen klarte det umulige. Hvis noen andre skulle klare det vil det i sannhet være et mirakel.

Og så bør Norge og Sverige bli tidelt EM i 2016, slik at Brann Stadion endelig kan få en tilskuerkapasitet på over femti tusen.

Å bruke så mye resurser som det her er snakk om på noe slikt tullball som fotball er jo helt sinnssykt, men vi lever i en sinnssyk verden, der det aller meste går an, så da så.

Jeg skal søke om å få en milliard til min undervannsbane.

Årets eliteserietabell i november:

Fredrikstad
Svakstrøm
Torneborg
Vålerengen
Stabæk
Brann
Viking
Lyn
Tromsø
Odd
Bodø Glimt
Molde
Strømsgodset
Ålesund
Start
Sandefjord

Sist, men ikke minst må også nevnes signaturen Roald må gå, på bt.no sine fotballsider, som rett og slett er kjempemorsom.

2 kommentarer:

  1. Fredrikstad øverst? Tjææ! De presterte over evne i fjor, og selv om de som tok sølv året før har hatt en tendes til å vinne sesongen etter så tror jeg at det er minst 1 lag foran FFK når vi avslutter årets serie i november! Det er flere lag som har betydligere større og sterkere stall enn Fredrikstad, selv om laget er sammensveiset.

    SvarSlett
  2. De har en god trener. De jobber målbevisst og har mer erfaring enn i fjor. Svakstrøm blir dog farlig med Henning Berg som trener, men Berg er også en trener som trenger tid.

    Hamren har hatt et år på seg i Torneborg og det virker bra igjen, men laget henger ikke sammen, og spriker i aller retninger, så da så.

    Hvis Fredrikstad spiller noenlunde som i fjor og mer litt større tyngde og flyt så vinner de. Jeg ser ingen seriøse utfordrere egentlig, hvis ikke ett av de store lagene får den flyten de leter etter.

    SvarSlett