onsdag 25. mars 2009

En utmerket handling

Hjemmet til den britiske banksjefen og svindleren Fred Goodwin ble angrepet i går natt. De knuste bil og hus og gjorde store skader.

De som stod bak angrepet sendte ut følgende treffende uttalelse:

«Vi er forbannet på at rike mennesker - som han - betaler ut enorme pengebeløp til seg selv, og lever i luksus, mens vanlige mennesker mister jobben, blir lutfattig og hjemløse».

Dette er et et eksempel til etterfølgelse. Grunnen til at jeg liker dette er ikke bare fordi Goodwin har fått en enorm etterbetaling av arbeidsstedet sitt, men fordi han er en typisk riking. De aller fleste rikinger i dagens dypt urettferdige verden har gått over lik for å komme dit de er i dag, og fortjener å bli terrorisert. Jeg ønsker å se langt mer av det.

AIG-ansatte føler seg uthengt fordi de blir bedt om å betale tilbake bonuser de ikke på noen måte fortjener og som de har fått fordi det offentlige måtte redde firmaet deres og dem fra konkurs. For noen folk. De fortjener all ond vilje rettet mot seg.

7 kommentarer:

 1. Så får vi håpe at vandalene går løs på ting som ikke er forsikret fremover. Er jo dumt at andre vanlige folk skal måtte betale for velment hevn.

  SvarSlett
 2. Forsikringsselskapene svindler folk over en lav sko uansett.

  Goodwin har råd til dette også. Det rammer han ikke økonomisk, men det sender en beskjed dypt inn i hjerterøttene hans.

  SvarSlett
 3. Sjalusi er et onde. Priset disse vandalene alle sjefer når tidene var gode kan man vel undres. Ramp har ingen plass i samfunnet samme hvor urettferdig man syntes ting er. protestere kan man så gjerne hvis man vil, men hæreverk burde ikke finne sted.
  Hva med alle såkalte rike, som har jobbet hardt og gjort det bra? Skal ramp få lov til å si at de ikke fortjente det, fordi rampen ikke har det samme.

  Sjalusi og Jantelov!

  Fy fanden for en gjeng med berme, skam dere!

  SvarSlett
 4. Dette har selvfølgelig slett ingenting med sjalusi å gjøre, men med rettferdighet.

  At noen som deg kommer sprekkfull med maktens propaganda i et slikt tilfelle er ikke overraskende. Du har forlengst solgt sjela og skjorta di.

  Det er de svina "som har jobbet hardt" som er rampen, som ødelegger livet til milliarder av mennesker.

  SvarSlett
 5. Du kan ikke sette alle i en bås og du leste tydligvis ikke hele innlegget mitt.

  Du mener at alle som har jobbet hardt og gjort det bra er ramp, du er tydligvis hjernevasket dersom du tar alle over en kam.

  Sjela og skjorta mi vet du ingen ting om.
  Er du så sneversynt som det virker, syntes jeg faktisk synd på deg.

  SvarSlett
 6. Det er liten tvil om hvem som er sneversynt her hanned, og det er du som ikke leser gråfelders innlegg og kommentar. Han sa «generelt sett».

  Og det der med at rike jobber hardt er bare propaganda som ingen med litt vett tror på. Og i den grad de gjør det jobber de hardt for å ødelegge andre menneskers liv.

  SvarSlett
 7. Aye. En utmerket og konstruktiv handling.
  En dag skal rettferdigheten seire og straffen måles opp for ondskapens riddere.

  SvarSlett