torsdag 5. februar 2009

Microsoft har fått nervøse rykninger - bra!

Microsoft taper markedsandeler, både for browseren Exploder og for operativsystemet Windows, noe som ikke er rart etter den enorme arrogansen de viste i forbindelse med sin totalt feilslåtte Windows Vista lansering. Selv et år etter offisiell lanseringsdato var Vista tilnærmet håpløs å bruke, med drivere som ikke funket og en lang liste med feil og mangler. Mye av det ble heller aldri rettet på, ikke i hele den lange tiden siden Vista kom på markedet. Men Mikrosoft bare trakk på skuldrene av all kritkken, i lang tid og sa at brukerne nok ville måtte ta til takke med «suverene Vista» i mange år. De brukte også mange snedige markedsføringstriks til å overbevise brukerne om Vistas forteffelighet, forgjeves.

Omsider begynte de å lytte. Brukerperioden XP vil være tilgjengelig ble forlenget og de rasket på med utviklingen av Windows 7. Windows 7 kommer stort sett i fornuftige versjoner. Den er raskere enn Vista og ser ut til å ha langt mer fornuftige løsninger. Ikke minst har tonen fra Microsoft blitt en annen.

Kan man håpe på et operativsystem like bra som XP?

3 kommentarer:

 1. møkkablogger indeed... fyi så er win7 i rute mhht release etter vista. bare å se på alle andre releaser med unntak av vista det.


  ang feil så var dette mye pga ms var lei hacks i drivere, og strammet inn på dette.mange leverandører kunne ikke lage skikkelige drivere uten hacks så da ble det masse styr, uten at dette var ms sin feil direkte. dette gjalt blant annet pacard bell(drittfirma) og creative sine lydkort.

  badstuf fra driverhacs var ustabilitet og sikkerhetstull, så msgjorde rett i å stramme inn...

  SvarSlett
 2. møkkablogg indeed. fullstendig uinteressant å lese bloggen til enda en som skal opponere mot stores tygge MS. Bloggen mangler fullstendig edge.

  SvarSlett
 3. Windows Vista er noe dritt, og det samme er Microsoft. Microsoft er for mange et nødvendig onde, i den betydning at for vanlige brukere finnes det nesten ikke noe alternativ.

  Syns innlegget er bra, da det er gjort et poeng ut av hvor arrogante Microsoft er og har vært.

  Da blir det helt meningsløst at noen hardcore Microsoft fans, skylder på alle andre for de problemene som er med Vista og Microsoft.

  Jeg har brukt utallige timer på problemløsning og feilsøking på min PC, som har Windows Vista OS, og da er det naturlig for meg å være skuffet og forbanna over Microsoft.

  Med dette sagt, var jeg fornøyd med Windows XP. Og jeg gleder meg stort til Windows 7 blir lansert, da dette har fått gjennomgående gode tilbakemelding overalt.

  SvarSlett