mandag 12. januar 2009

Folkemord?

Israelske styrker plasserer hundre mennesker, menn kvinner og barn i en bygning, ettersigende for å beskytte dem. Ikke mange timene etterpå bomber de bygningen sønder og sammen, med menn, kvinner og barn inni. Det man bør spørre seg er ikke om dette er folkemord, men på hvilken måte det ikke er folkemord.

Dette er ikke noen engangsforeteelse, ikke noe unntak. Snarere er det en typisk handling av Israelske styrker. Det har blitt mange av dem etter hvert, både under de siste åpenlyse krigshandlingene og under den stille krigen de siste seksti årene.

Representanter for FN, Norsk folkehjelp og lignende stiller også heldigvis dette og lignende spørsmål, ettersom stadig flere ambulanser, skoler, sykehus og helsepersonell blir bombet og beskutt. Personell, kjøretøyer og utstyr fra disse organisasjonene er tydelig merket. Det ser ut til å øke deres sjanser for å bli mål for Israelske styrker, ikke minske dem.

2 kommentarer:

  1. Selv en massakre er ikke automatisk et folkemord.
    Ved folkemord snakker vi om forsøk på ren utryddelse.

    SvarSlett
  2. Ja, nettopp. En massakre er ikke folkemord. Hundrevis og tusenvis, og konstant forfølgelse år ut og år inn er folkemord.

    SvarSlett