lørdag 31. januar 2009

En kjempetabbe

Bruce Springsteen innrømmer villig at han begikk en tabbe da han angikk et eksklusivt samarbeid med kjøpesenterkjeden Wal-Mart. Det er å underdrive. Wal-Mart sin forretningspraksis kolliderer front mot front med mye av det den relativt liberale Springsteen står for. Springsteen er opptatt av arbeiderrettigheter og Wal-Mart er slett ikke det. Selskapet har vært igjennom flere rettssaker på grunn av sin direkte hardhendte behandling av arbeidere og av fagforeninger, både innenlands og i utviklingsland.

Kjeden har også en kvalmende kristenkonservativ ledelse, noe som gir seg mange både pussige og uhyggelige utslag. De selger ikke artister som kødder med deres politiske holdning, eller de ødelegger platene deres ved å legge piping over alle banneord og andre uønskede uttalelser, noe som burde ha vært uakseptabelt for alle mer eller mindre seriøse kunstnere og utøvere. Men blant annet Metallica har villig tillatt at platene deres har blitt maltraktert på denne måten.

Kanskje du bør ha et alvorsord med rådgiverne og advokatene dine, Bruce? Dette går vel egentlig langt forbi det som kan karakteriseres som en tabbe?

4 kommentarer:

 1. Det er vel mye enklere å ta pengene først og be om tilgivelse etterpå. Akkurat som at han ikke vet hva wal mart er og står for? Jeg går sterkt utifra at han tar sine egne avgjørelser når det kommer til syvende og sist. Penger har en stor overtalelses kraft...

  SvarSlett
 2. Joda, man skal ikke overvurdere noens "moralske" holdninger, men faktum er at han har vist at tar dette alvorlig tidligere, at han ikke søker å tjene mer penger for enhver pris.

  Så enten har noen med fullmakt underskrevet på hans vegne eller de har overtalt han i et svakt øyeblikk.

  SvarSlett
 3. Money talks, bullshit walks...

  Alt annet er litt naivt, a la Dagbladet.

  SvarSlett
 4. Jeg er enig, men må også bare gjenta at Springsteen har vist seg litt annerledes der. Han har tjent masse penger på musikken, men har gjort det uten slike avtaler.

  SvarSlett